Vývar s tříbarevnou sedlinou
Množství je určeno na 10 dospělých porcí
Druh potravinyHmotnost v g
hovězí přední 300
mrkev100
celer100
petržel100
cibule60
sůl5
olej15
vejce2 ks
mléko80
špenát20
rajský protlak20
sůl5

Technologický postup pro racionální dietu:

Připravíme vývar z masa, kořenové zeleniny a cibule. Vývar scedíme, maso pokrájíme a vložíme do vývaru.

Sedlina:
Vejce rozšleháme vejce s mlékem, mírně osolíme a rozdělíme na tři části. Do jedné rozšeháme rozmrazený špenát, do druhé rajský protlak a třetí necháme původní. Nalijeme do vymazaných gastronádob a vaříme v konvektomatu v páře. Dle výšky sedliny 20-30 minut. Sedlinu kontrolujeme sondou, aby byla řádně provařená. Prochladlou sedlinu nakrájíme na menší kousky a při servírování vkládáme do polévky.

Úprava pro dietu bezmléčnou:
Do polévky použijeme jinou vložku, např. bezvaječné nudle.
          
Úprava pro diabetickou dietu:
Technologický postup beze změny, množství pokrmu upravíme dle potřeby strávníka.
       
Úprava pro bezvaječnou dietu:
Do polévky použijeme jinou vložku, např. bezvaječné nudle.

Vývar s tříbarevnou sedlinou