Broskový kysel
Množství je určeno na 10 dospělých porcí
Druh potravinyHmotnost v g
kompotové broskve400
bramborová moučka100
cukr30
voda200
nálev z kompotu200

Technologický postup pro racionální dietu:

V malém množství studené vody rozmícháme bramborovou moučku. Do nádoby slijeme nálev z kompotu a vodu, přivedeme do varu. Potom přilijeme rozmíchanou bramborovou moučku a provaříme (asi 2 minuty jako puding). Dle potřeby dosladíme cukrem (není nutné). Do mističek dáme pokrájené broskve a zalijeme kyselem. Necháme vychladit, aby kysel správně ztuhl. Má mít konzistenci tuhého pudinku, aby šel krájet.

Úprava pro diabetickou dietu:
Není vhodné pro diabetckou dietu, musel by se použít dia kompot a místo cukru diabetické sladidlo.

Broskový kysel