Množství je určeno na 10 dospělých porcí | |
Druh potraviny | Hmotnost v g |
široké rýžové nudle | 800 |
zeleninový vývar bez glutámátu | dle potřeby |
olej nebo máslo do nudlí | 50 |
panenka sous vide | 800 |
mražená zeleninová jarní | 1000 |
máslo | 50 |
sůl | 5 |
sušený česnek | 5 |
petrželová nať | |
libeček |
Technologický postup pro racionální dietu:
Připravíme si zeleninový vývar a vložíme do něj rýžové nudle, necháme změknout. Sceddíme a promastíme tukem. Panenku nakrájíme na tenké nudličky a necháme zregenerovat. Zeleninu dáme do děrované nádoby, osolíme a uvaříme na páře. Do hotové zeleniny vmícháme čerstvé máslo. Zeleninu smícháme s masem, přidáme česnek, bylinky a vmícháme do rýžových nudlí a podáváme.
Úprava pro dietu bezmléčnou: | |||||||||
Místo másla použijeme rostlinný margarin. | |||||||||
Úprava pro diabetickou dietu: | |||||||||
Technologický postup beze změny, množství pokrmu upravíme dle potřeby strávníka. |
Rýžové nudle s masem