Rýžové nudle s masem
Množství je určeno na 10 dospělých porcí
Druh potravinyHmotnost v g
široké rýžové nudle800
zeleninový vývar bez glutámátudle potřeby
olej nebo máslo do nudlí50
panenka sous vide800
mražená zeleninová jarní1000
máslo50
sůl5
sušený česnek5
petrželová nať 
libeček 

Technologický postup pro racionální dietu:

Připravíme si zeleninový vývar a vložíme do něj rýžové nudle, necháme změknout. Sceddíme a promastíme tukem. Panenku nakrájíme na tenké nudličky a necháme zregenerovat. Zeleninu dáme do děrované nádoby, osolíme a uvaříme na páře. Do hotové zeleniny vmícháme čerstvé máslo. Zeleninu smícháme s masem, přidáme česnek, bylinky a vmícháme do rýžových nudlí a podáváme.

Úprava pro dietu bezmléčnou:
Místo másla použijeme rostlinný margarin.
          
Úprava pro diabetickou dietu:
Technologický postup beze změny, množství pokrmu upravíme dle potřeby strávníka.

Rýžové nudle s masem