V mateřské škole Na Balkáně se konala Mikulášská dílna a Vánoční trh na záchranu ježka!

webV pondělí 5.12. se ve všech třídách mateřské školy Na Balkáně konaly Mikulášské dílny. Při této společné akci rodiče spolu se svými dětmi vyrobili nejrůznější vánoční dekorační předměty. Avšak neodnesli si je domů, ale všechny darovali do prodeje na školním vánočním trhu.

Během vyrábění do každé třídy přišel Mikuláš se svým andělským doprovodem a děti obdaroval sladkostmi.

Děti  tvůrčí činnost moc bavila, procvičily  si šikovnost, motoriku i estetické cítění. Současně jsme všichni měli  radost ze společného sdílení sváteční adventní atmosféry.

Ve vánočně vyzdobené školce se 14.12. sešli rodiče a přátelé školy podruhé na Vánočním dobročinném  trhu. V každé třídě děti nabízely svoje výrobky, za které do kasiček vybíraly dobrovolný příspěvek. K vánoční pohodě nám všem zahrálo flétnové kvarteto ze ZUŠ Učňovská. Za vybrané peníze jsme zakoupili granule a další krmivo pro Záchrannou stanici ohrožených živočichů v Jinonicích.  V pondělí 19.12. ošetřovatelka z této stanice naši školku navštívila a dětem přivezla ukázat jednoho z ,,pacientů“, ježka. Celému setkání předcházel celoškolní projekt JEŽEK, při kterém děti získaly o tomto chráněném a ohroženém živočichovi řadu znalostí. Na konci besedy děti předaly vánočně ozdobené pytle s granulemi a konzervami pro dsc00025 dsc00117 dsc00218 dsc00391 dsc08776 dsc08805 dsc08848 Záchrannou stanici.

Tím vyvrcholilo adventní období v naší mateřské škole. Všichni jsme měli z celé akce uspokojení. Děti si prožily, jak pěkný je to pocit pomoci někomu slabšímu či ohroženému a pomoci mu vlastním vynaloženým úsilím.

V mateřské škole Na Balkáně se konala Mikulášská dílna a Vánoční trh na záchranu ježka!