| Množství je určeno na 10 dospělých porcí | |
| Druh potraviny | Hmotnost v g |
| hovězí přední | 300 |
| mrkev | 100 |
| celer | 100 |
| petržel | 100 |
| cibule | 60 |
| sůl | 5 |
| olej | 15 |
| vejce | 2 ks |
| mléko | 80 |
| špenát | 20 |
| rajský protlak | 20 |
| sůl | 5 |
Technologický postup pro racionální dietu:
Připravíme vývar z masa, kořenové zeleniny a cibule. Vývar scedíme, maso pokrájíme a vložíme do vývaru.
Sedlina:
Vejce rozšleháme vejce s mlékem, mírně osolíme a rozdělíme na tři části. Do jedné rozšeháme rozmrazený špenát, do druhé rajský protlak a třetí necháme původní. Nalijeme do vymazaných gastronádob a vaříme v konvektomatu v páře. Dle výšky sedliny 20-30 minut. Sedlinu kontrolujeme sondou, aby byla řádně provařená. Prochladlou sedlinu nakrájíme na menší kousky a při servírování vkládáme do polévky.
| Úprava pro dietu bezmléčnou: | |||||||||
| Do polévky použijeme jinou vložku, např. bezvaječné nudle. | |||||||||
| Úprava pro diabetickou dietu: | |||||||||
| Technologický postup beze změny, množství pokrmu upravíme dle potřeby strávníka. | |||||||||
| Úprava pro bezvaječnou dietu: | |||||||||
| Do polévky použijeme jinou vložku, např. bezvaječné nudle. | |||||||||
Vývar s tříbarevnou sedlinou
