![Broskový kysel Broskový kysel](https://skolypraha3.cz/wp-content/uploads/2023/11/Recepty-skolni-jidelny-400-x-350-px-6.jpg)
Broskový kysel
Na Trojce nám na vzdělávání záleží
Množství je určeno na 10 dospělých porcí | |
Druh potraviny | Hmotnost v g |
kompotové broskve | 400 |
bramborová moučka | 100 |
cukr | 30 |
voda | 200 |
nálev z kompotu | 200 |
Technologický postup pro racionální dietu:
V malém množství studené vody rozmícháme bramborovou moučku. Do nádoby slijeme nálev z kompotu a vodu, přivedeme do varu. Potom přilijeme rozmíchanou bramborovou moučku a provaříme (asi 2 minuty jako puding). Dle potřeby dosladíme cukrem (není nutné). Do mističek dáme pokrájené broskve a zalijeme kyselem. Necháme vychladit, aby kysel správně ztuhl. Má mít konzistenci tuhého pudinku, aby šel krájet.
Úprava pro diabetickou dietu: | |||||||||
Není vhodné pro diabetckou dietu, musel by se použít dia kompot a místo cukru diabetické sladidlo. |