| Množství je určeno na 10 dospělých porcí | |
| Druh potraviny | Hmotnost v g |
| široké rýžové nudle | 800 |
| zeleninový vývar bez glutámátu | dle potřeby |
| olej nebo máslo do nudlí | 50 |
| panenka sous vide | 800 |
| mražená zeleninová jarní | 1000 |
| máslo | 50 |
| sůl | 5 |
| sušený česnek | 5 |
| petrželová nať | |
| libeček | |
Technologický postup pro racionální dietu:
Připravíme si zeleninový vývar a vložíme do něj rýžové nudle, necháme změknout. Sceddíme a promastíme tukem. Panenku nakrájíme na tenké nudličky a necháme zregenerovat. Zeleninu dáme do děrované nádoby, osolíme a uvaříme na páře. Do hotové zeleniny vmícháme čerstvé máslo. Zeleninu smícháme s masem, přidáme česnek, bylinky a vmícháme do rýžových nudlí a podáváme.
| Úprava pro dietu bezmléčnou: | |||||||||
| Místo másla použijeme rostlinný margarin. | |||||||||
| Úprava pro diabetickou dietu: | |||||||||
| Technologický postup beze změny, množství pokrmu upravíme dle potřeby strávníka. | |||||||||
Rýžové nudle s masem
