Ovocný kysel | |||||||||
Množství je určeno na 10 dospělých porcí | |||||||||
Druh potraviny | Hmotnost v g | Hmotnost v g pro bezlepkovou dietu | Hmotnost v g pro šetřící dietu | Technologický postup pro racionální dietu: | |||||
broskovový kompot | 500 | 500 | 500 | Kompot slijeme, broskve necháme okapat. Vodu z kompotu dáme do hrnce, zředíme vodou a zahřejeme. V troše studené vody rozmícháme solamyl a vlijeme do vařící kompotové šťávy. Za stálého míchání provaříme asi 2 minuty. Do misky si připravíme broskve nakrájené na plátky a zalijeme kyselem. Nahoru ozdobíme zbytkem broskví. | |||||
solamyl | 50 | 50 | 50 | ||||||
voda | 100 | 100 | 100 | ||||||
Technologický postup pro dietu bezlepkovou: | |||||||||
Technologický postup beze změny. | |||||||||
Technologický postup pro dietu šetřící: | |||||||||
Technologický postup beze změny. | |||||||||
Úprava pro dietu bezmléčnou: | |||||||||
Receptura je vhodná pro bezmléčnou dietu. | |||||||||
Úprava pro diabetickou dietu: | |||||||||
Receptura není vhodná pro diabetickou dietu. Případně se musí kysel udělat z dia kompotu. | |||||||||
Úprava pro bezvaječnou dietu: | |||||||||
Receptura je vhodná pro bezvaječnou dietu. | |||||||||
Alergeny v základní receptuře: |
Ovocný kysel