Cizrnové lívanečky s ovocem
Cizrnové lívanečky s ovocem
Množství je určeno na 10 dospělých porcí         
Druh potravinyHmotnost v gHmotnost v g pro bezlepkovou dietuHmotnost v g pro šetřící dietu Technologický postup pro racionální dietu:
cizrnová mouka200200x Cizrnovou mouku nasypeme do nádoby, přidáme mléko, žloutky a promícháme. Z bílků ušleháme sníh a lehce vmícháme do těsta. Na oleji smažíme lívanečky po obou stranách dorůžova. Tvaroh vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem, podle potřeby můžeme přidat mléko. Krémem zdobíme lívanečky a navrch dáme pokrájené čerstvé jahody. 
mléko350350x 
vejce3 ks3 ksx 
olej150150x 
tvaroh měkký350350x 
cukr moučka5050x 
vanilkový cukr2020x 
jahody čerstvé150150x 
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
Technologický postup pro dietu bezlepkovou:
Technologický postup beze změny.
          
Technologický postup pro dietu šetřící:
Receptura není vhodná pro šetřící dietu.
          
Úprava pro dietu bezmléčnou:
Mléko nahradíme rostlinnou alternativou. Vynecháme zdobení tvarohem – lívanečky můžeme lehce potřít marmeládou (případně sójovým/rýžovým/ovesným či jiným rostlinným dezertem) a navrch dát pokrájené jahody.
          
Úprava pro diabetickou dietu:
Lívanečky podáváme s tenkou vrstvou neslazeného tvarohu s polevou z rozmixovaného čerstvého ovoce. Necukrujeme a množství upravíme dle potřeby strávníka.
       
Úprava pro bezvaječnou dietu:
Žloutky v receptuře nahradíme Vajahitem. Každý jeden žloutek v receptuře nahradíme smícháním 10 g Vajahitu s 20 ml vody. Ostatní postup zůstává beze změny.
          
Alergeny v základní receptuře: vejce, mléko

Cizrnové lívanečky s ovocem