Bezlepkový bramborový chléb
Množství je určeno na 10 dospělých porcí
Druh potravinyHmotnost v g
bezlepková směs Mix B Schlär500
vařené brambory250
margarin50
vejce 1
droždí15
voda300
sůl7

Technologický postup pro racionální dietu:

Uvařené brambory ve slupce oloupeme a prolisujeme. Přidáme všechny další ingredience a vypracujeme hladké tuhé těsto. Těsto dáme do vymazané a bezlepkovou moukou vysypané formy, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout na dvojnásobný objem. V předehřáté formě pečeme 10 minut na 220oC, potom snížíme teplotu na 200oC a pečeme ještě 30 minut.

Úprava pro dietu bezmléčnou:
Pozor při výběru margarinu, aby neobsahoval mléko.
Úprava pro diabetickou dietu:
Technologický postup beze změny, množství pokrmu upravíme dle potřeby strávníka.
Lze použít v přiměřeném množství.      
Úprava pro bezvaječnou dietu:
Místo vejce použijeme asi 30 mléka.

Bezlepkový bramborový chléb