Cizrna na paprice
Množství je určeno na 10 dospělých porcí
Druh potraviny Hmotnost v g Hmotnost v g pro bezlepkovou dietu Hmotnost v g pro šetřící dietu   Technologický postup pro racionální dietu:   
cizrna suchá 500       Cizrnu namočenou přes noc uvaříme do měkka. Na oleji osmahneme cibuli dozlatova, přidáme rozmačkaný česnek a krátce opečeme, přidáme sladkou papriku. Zaprášíme mouku a za stálého míchání přidáváme zeleninový vývar nebo vodu, rozšleháme metlou, aby vznikla hladká omáčka. Přidáme uvařenou cizrnu a necháme pomalu provařit asi 10-15 minut. Před koncem varu zjemníme smetanou.
cibule 250      
česnek 10      
řepkový olej 30      
paprika mletá sladká 20      
mouka hladká 50      
Solamyl 50    
zeleninový vývar (voda)        
smetana 12 % 200      
sůl 5      
      300  
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
Technologický postup pro dietu bezlepkovou:
Cizrnu namočenou přes noc uvaříme do měkka. Na oleji osmahneme cibuli dozlatova, přidáme rozmačkaný česnek a krátce opečeme, přidáme sladkou papriku. Zalijeme vývarem a přidáme uvařenou cizrnu. Zahustíme Solamylem a přidáme smetanu, krátce provaříme.
Technologický postup pro dietu šetřící:
Není vhodné pro šetřící dietu.
Úprava pro dietu bezmléčnou:
Místo smetany použijeme rostlinnou alternativu.
Úprava pro diabetickou dietu:
Snížíme množství mouky na zahuštění nebo zvolíme bezlepkovou variantu.
Úprava pro bezvaječnou dietu:
Bez úprav.
TIP: Podáváme s rýží nebo chlebem.

Cizrna na paprice