Zveme Vás na 10. ročník veletrhu Volný čas na Trojce, který se uskuteční 4. 9. 2024 od 15.00 do 18.00 hodin. 

Veletrh se tentokrát uskuteční ve Sportovním areálu Pražačka, Za Žižkovskou vozovnou 2716/19.

V roce 2024 se akce zúčastní:

Aeroškola: Kurzy animace a filmové tvorby pro děti i dospělé. Aeroškola pořádá dílny, pravidelné kurzy, příměstské i pobytové tábory, a doprovodné programy k filmovým projekcím, zaměřené na film, komiks, animaci a tvorbu PC her. 

Ateliér Kroužek: Výtvarný ateliér pro děti a dospělé v zákoutí klidného dvorku, kde zapomenete, že jste vlastně skoro v centru rušného města. Tvoříme prostor pro umělecké vzdělávání Vás a Vašich dětí. Nabízíme kroužky pro děti od 2 let, přípravu na talentové zkoušky, grafickou dílnu pro dospělé a mládež, příměstské tábory a výstavy. Věnujeme se kresbě, malbě, grafickým technikám i modelování.

B.D.S. Academy: Street dance pro všechny věkové kategorie, 3,5 – 99 let. Prima parta, skvělý kolektiv, přátelský přístup.
Přípravky i soutěžní teamy, nebo jen tak pro radost. Je to jen na tobě tak doraž a zkus to.

BC Rebel: Boxerský gym v srdci Žižkova. Pod vedením trenéra II. třídy Roberta Rosenberga. Hromadné hodiny boxu pro děti i dospělé, kruhové kondiční tréninky pro veřejnost.

Butchis: Florbalový klub založený v roce 2006, zakladatelem a stále současným prezidentem Romanem Bučkem. Naším cílem je vychovávat sportovce s vlastní osobností. Zakládáme si na hodnotách jako je fair play, respekt, odhodlání, týmovost, zdraví a samozřejmě radost! Patříme mezi nejlepší mládežnické týmy v České republice.

Dance Café: Skvěle dostupná kavárna s dětským koutkem a tanečním sálem, kde probíhají různé hudebně pohybové kurzy (nejen) pro předškolní děti v češtině či angličtině. Přes naše webové stránky se můžete přihlásit do kurzů našich partnerů.

Danceway: Taneční škola DANCEWAY patří mezi nejlepší taneční školy v Praze, zaměřuje se na street dance, hip hop. DANCEWAY jsou vítězové řady prestižních klání u nás, v ČR i v zahraničí a známou, mnoho lety budovanou, značkou v tanečním průmyslu! Aktuálně jsou MISTŘI ČR – TANEČNÍ SKUPINA ROKU a VÍCEMISTŘI EVROPY HIP HOP UNITE.

Dům dětí a mládeže Praha 3 – Ulita: Ulita je Středisko volného času, příspěvková organizace hl. m. Prahy. Snoubí se tu tradice se svěžím přístupem a otevřenou atmosférou. Najdete zde vzdělávání, zážitky i pomoc.

FK Union Žižkov: FK Union Žižkov se zaměřuje na rozvoj pohybu a fotbalových dovedností u dětí a mládeže prostřednictvím tréninků vedených zkušenými trenéry. Klub podporuje individuální rozvoj talentu a zapojuje své hráče do soutěží a turnajů. Důraz je kladen na vytváření přátelské a týmové atmosféry, která podporuje fair-play. FK Union Žižkov je otevřený všem úrovním dovedností a vítá nové členy do své fotbalové rodiny v každém věku.

Gatagewa, p.s. Skaut – český skauting ABS:Práce s dětmi, turistika, táboření, zájmová činnost jako modelaření apo.

Choketopus Gym: Náš gym je bezpečné prostředí pro děti, kde zažijí radost z pohybu, získají zdravý vztah ke sportu a naučí se respektovat své kamarády i lektory. V tělocvičně na Praze 3 můžete děti přihlásit na atletickou přípravku (děti od 2 do 6 let) a Brazilské jiu jitsu (pro děti od 6 do 14 let). Nejbližší nábor začíná v září 2024.

Junák – Žihadla ze Čtyřky – Praha 3: Chceš poznat, jak včelky žijí? Včelařský kroužek mládeže při 4. přístavu Jana Nerudy přijímá nové členy. Víš, co je třeba umět a znát, aby se včelám dobře žilo a přinesly nám voňavý a sladký med? To vše a mnohem víc se můžeš dozvědět každý čtvrtek od 16:00. Naše včelky jsou hodné, nemusíš se jich bát.Kroužek Žihadla ze Čtyřky vede Vladimír Sieber. Případné dotazy zašlete na vladimir@centrum.cz

Kriketová Akademie ČR: Kriketová Akademie ČR, z.s. (zkráceně KAČR) se zabývá rozvojem kriketu u dětí a mládeže v České republice. KAČR organizuje kriketové kroužky a kluby, pořádá sportovní akce a turnaje pro děti a mládež. V roce 2020 také vytvořila program pro talentované děti a mládež, z něhož vybírá juniorský reprezentační tým, který v zahraničních zápasech již získal své první vítězné trofeje. Více informací o Kriketové Akademii můžete nalézt na stránkách www.KriketovaAkademie.com.

My.Aktivity – Rodinné a pohybové centrum Pražačka: Volnočasové aktivity pro děti předškolního věku a I. st. ZŠ, předškolka, dětská skupina

NOVÁ TROJKA: Nová Trojka nabízí přátelský, bezpečný a inspirativní prostor pro celou rodinu. Rádi bychom, aby i naší zásluhou byla Praha 3 pro rodiny s dětmi příjemným místem k životu.

Obvodní myslivecký spolek ČMMJ, Praha 3, Radhošťská 9: Spolková činnost, ochrana přírody, biotopu krajiny. Péče o zvěř i zvířata a jejich chov. Konání školení a mysliveckých zkoušek pro první lovecký lístek i pro myslivecké hospodáře. Zajištění informací a konzultací o zvěři a jejím chování pro širší veřejnost formou seminářů i individuálně v úředních hodinách na sekretariátu spolku. Vedení Kroužku mladých myslivců který je ukončen soutěží Zlatá srnčí trofej v tomto roce se dvě děti dostali do celostátního kola.

Pionýr – 117. pionýrská skupina Kalich: Jsme parta vedoucích, kteří připravují pravidelné týdenní setkání se sportovně-turisticko-tábornickou tématikou, jednodenní a víkendové akce s ubytováním i akce jen tak do lesa nebo letní a zimní tábory. Jsme tu pro všechny holky a kluky od 6 do 15 let, kteří by chtěli poznávat přírodu i sami sebe, učit se novým věcem formou her a poznávat nové kamarády mimo školní lavice.

Raptor Dojang: Sportovní klub Raptor Dojang trénuje Taekwondo WTF v Základní škole Jiřího z Poděbrad již 15 let. Všichni trenéři mají technický stupeň 4. DAN a I., II. a III. trenérskou třídu Fakulty tělesné výchovy University Karlovy.
Pro děti začátečníky a děti pokročilé jsou v pondělí a středu od 18:00 do 19:00 hodin a pro dospělé začátečníky a dospělé pokročilé od 19:00 do 20:30.
Klub disponuje vybavením jako jsou lapy, bloky, boxerské pytle, kopací sloupy, vesty, posilovací náčiní a další pomůcky.

Rodinné a komunitní centrum Paleček: Volnočasové, preventivní a odborné služby pro rodiny s dětmi, příměstské soboty pro děti ze znevýhodněných rodin, letní příměstské tábory pro děti, přespávačky pro děti, velká herna otevřená k dispozici od pondělí do pátku, možnost uspořádaní oslav narozenin dětí, dětská skupina pro 20 dětí.

Sborové studio Zvoneček: Sbor Zvoneček byl založen v září 1996 na přání tehdejšího ředitele Hudební školy hl.m. Prahy pana Jana Vychytila. Jedenáct dětí, z nichž některé zpívaly ve sboru dlouhá léta, se stalo základem celé sborové školy.
Přípravný sbor Zvonítka pracuje s dětmi od čtyř let. Zvonítka zpívají jednohlasé písničky, umělé i lidové, zpracované našimi nejlepšími skladateli, s doprovodem klavíru a Orffových nástrojů. 

Starší přípravný sbor Zvonečky navštěvují děti zhruba od osmi let. Zvonečky zpívají náročnější jednohlasé až tříhlasé skladby a kromě lidových a umělých písniček začínají i s repertoárem duchovních skladeb s varhanním doprovodem.
V koncertním sboru Zvonky – Praha zpívají děti od 10 – 11 let. Koncertní sbor zpívá nejen klasickou, staletími prověřenou hudbu, ale také vícehlasá díla současných skladatelů. Vedle klavírních a varhanních doprovodů využíváme i další nástroje: flétnu, housle, violoncello, klarinet, bicí atd. Sbor pořádá samostatné koncerty, každoročně vyjíždí na zahraniční soutěže a festivaly a je zván na vystoupení k slavnostním příležitostem.

Dívčí komorní sbor Abbellimento je tvořen nejzkušenějšími zpěvačkami koncertního sboru zhruba ve věku od patnácti let. Komorní sbor má v repertoáru nejnáročnější sborovou tvorbu různých žánrů včetně duchovní hudby, zpívá z velké části a capella. Podobně jako koncertní sbor se účastní zahraničních soutěží a festivalů. 

SH ČMS – Sbor dobrovolných hasičů Praha-Žižkov: Činnost na úseku požární ochrany a prevence. Členové sboru se zároveň věnují disciplínám požárního sportu, zejména požárnímu útoku a TFA. V rámci sboru pracujeme dětmi, které se pravidelně schází v rámci kroužku mladých hasičů. Samozřejmostí je úzká personální a odborná vazba na výjezdovou jednotkou.

Sportovní klub ZŠ Jeseniova: Atletický oddíl specializující se na práci s dětmi a mládeží.
Malá atletika – cvičení atletické přípravky pro děti od 5 do 10 let (předškoláci až 4.třída ZŠ), Velká atletika – atletika pro děti od 11 let (5. – 8.třída ZŠ, víceletá gymnázia)
Všechny hodiny jsou vedeny kvalifikovanými trenéry.

Spolek Pražská Dvojka – Hoši od Bobří řeky: Spolek PD-HOBŘ navazuje na tradice oddílu Jaroslava Foglara – Pražské Dvojky. Pořádáme dobrodružné výpravy do přírody se spoustou akčních her, třítýdenní letní tábor, kde jsme odkázáni jen sami na sebe, výpravy do hor, na kole i na vodu. Naše dobrodružství nejsou virtuální, ale skutečná.

Snatch Rank – Pobočka hip hopu taneční skupiny D.A.R.: Taneční skupina s dlouholetou tradici, která se věnuje street dance ve všech jejich formách. U nás si najde každý svůj styl bez ohledu na věk či taneční zkušenosti. Buďte součástí našeho #myhappyplace

Šikovné děti: Projekt Kutil Junior učí děti zručnosti a práci s nářadím. Na akci Volný čas na Trojce představí své kroužky řemesel a kutilství, které provozuje ve školách po celé Praze. Návštěvníky čeká kutilská olympiáda, na kterém si vyzkouší práci s veškerým základním nářadím. Kromě zatloukání, šroubování a vrtání je čeká i zapojování elektrických obvodů.

TJ Sokol Královské Vinohrady – oddíl florbalu: Florbalový oddíl pro kluky i holky od 5 let věku

Viktorka Žižkov: Spolek Viktorka Žižkov již od svého založení v roce 2005 zajišťuje komplexní rozvoj mládežnické základny fotbalového klubu FK VIKTORIA ŽIŽKOV. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR spolu s Fotbalovou asociací ČR na základě licenčního řízení náš spolek pravidelně, a to již několik let, zařazuje mezi kluby, jímž přiznává statut Sportovního střediska mládeže pro věkovou kategorii 6 až 15 let a rovněž statut Sportovního centra mládeže pro věkovou kategorii 16 až 19 let. Do tohoto systému jsou zařazeny pouze největší a nejvýznamnější kluby v ČR. Fotbalová družstva FK VIKTORIA ŽIŽKOV se pravidelně účastní nejvyšších fotbalových soutěží pořádaných Fotbalovou asociací ČR v příslušných věkových kategoriích a to od 5 do 18 let.